Новини та статті

IBM повністю відмовилась від технології розпізнавання облич

Корпорація IBM заявила, що більше не буде пропонувати програмне забезпечення для розпізнавання облич. Гендиректор компанії Арвінд Крішна закликав до «національного діалогу» щодо того, чи варто взагалі його використовувати, передає TechCrunch.

Він також закликав до нових зусиль по досягненню справедливості і расової рівності. Крішна сказав, що компанія припинить пропонувати програмне забезпечення для розпізнавання облич і буде протистояти будь-якому використанню такої технології для масового спостереження і расового профілювання. У той же час він закликав до прийняття нових федеральних правил, щоб підвищити відповідальність поліції за злочини, пов’язані із цією технологією.

Відповідна заява корпорації з’явилась на тлі протестів у США з приводу загибелі темношкірого чоловіка Джорджа Флойда під час поліцейського арешту в Міннеаполісі і зростаючих закликів до реформи поліції.

«IBM рішуче виступає проти і не буде потурати використанню будь-яких технологій, включно з технологією розпізнавання облич, яку пропонують інші постачальники, для масового спостереження, расового профілювання, порушень основних прав і свобод людини або будь-яких цілей, які не відповідають нашим цінностям і принципам довіри і прозорості. Ми вважаємо, що настав час почати національний діалог про те, чи слід застосовувати технологію розпізнавання облич правоохоронними органами», – йдеться у заяві IBM.

Однак у заяві також вказується, що «технологія може допомогти поліції у захисті громади, але вона не повинна заохочувати дискримінацію або расову несправедливість».

Видання також вказує, що бізнес корпорації з розпізнавання облич не приніс їй істотних прибутків. Окрім того, технологія у IBM знаходиться «у зародковому стані».

Intecracy Group