Новини та статті

Starshield — військовий варіант Starlink

Компанія SpaceX анонсувала оптимізований для застосування у військовій сфері сервіс Starshield. Заявлено, що ця система буде «спочатку зосереджена» на трьох галузях: зображення, зв'язок і «корисні навантаження, які можна розмістити» — третя з яких фактично пропонує урядовим клієнтам супутникові платформи (корпус космічного апарата) як гнучку платформу.

Компанія також рекламує Starshield як центр «наскрізної» пропозиції для національної безпеки: SpaceX побудує все — від наземних антен до супутників, запустить останні за допомогою своїх ракет і керуватиме мережею в космосі.

SpaceX зазначає, що Starshield використовує «додаткові високонадійні криптографічні можливості для розміщення секретних корисних навантажень і безпечного опрацювання даних», ґрунтуючись на шифруванні даних, що використовується в системі Starlink.
Starshield — військовий варіант Starlink

Ще одна ключова особливість Starshield: «міжсупутниковий лазерний зв'язок», який наразі з'єднує космічні апарати Starlink. Компанія зазначає, що термінали можуть бути додані до супутників партнерів, щоб під'єднати урядові системи інших компаній «до мережі Starshield»

Starshield, Starlink