Новини та статті

Microsoft: вже 150 млн осіб використовують рішення «аутентифікація без пароля»

Компанія Microsoft оголосила про те, що її рішення для аутентифікації без пароля використовують 150 млн людей, тоді як в листопаді минулого року цей показник дорівнював 100 млн. Ця цифра охоплює користувачів онлайн-сервісів Microsoft, в тому числі Azure, GitHub, Office та Xbox.

Загальна аудиторія формується з користувачів Windows Hello (розпізнавання відбитків пальців або особи), офіційної програми Microsoft Authenticator і ключів безпеки на основі FIDO2, які дозволяють входити в різні облікові записи без паролів.

Одне з поточних завдань Microsoft полягає в тому, аби підштовхнути користувачів до роботи з інструментами багатофакторної аутентифікації та з технологіями аутентифікації без пароля. Компанія посилається на поліпшені функції безпеки таких засобів в порівнянні зі звичайними паролями. Минулого року Microsoft заявила про те, що за допомогою багатофакторної аутентифікації блокується близько 99,9% атак, в ході яких зловмисники намагаються захопити контроль над обліковими записами. Також було сказано про те, що атаки, в ході яких вдалося обійти багатофакторну аутентифікацію, настільки рідкісні, що у компанії навіть немає статистики щодо даного питання.

У Microsoft вважають, що технології аутентифікації без пароля не тільки підвищують рівень безпеки, але й здатні принести економічну вигоду шляхом зниження витрат на підтримку користувачів. Коли користувач авторизується в облікових записах без пароля, він не може забути свій пароль, для скидання якого потрібно звертатися в підтримку. Згідно з наявними даними, багато співробітників Microsoft вже перейшли на використання системи «аутентифікація без пароля».

Intecracy Group, Microsoft, Інформаційна безпека, аутентифікація без пароля