Новини та статті

Олена Сосєдка: усі банки пройдуть через цифрову трансформацію

Елена Соседка, голова Наглядової ради банку «Конкорд», розповіла ЗМІ про діджіталізацію банківського сектора. За її словами, це глибока трансформація бізнесу, що передбачає використання цифрових технологій для оптимізації бізнес-процесів, підвищення продуктивності компанії й поліпшення досвіду взаємодії з клієнтами.

Як зазначає Елена Соседка, метою діджіталізації є задоволення потреб споживача, які змінюються разом з розвитком технологій, а саме — створення більш комфортної та оперативної взаємодії клієнта з компанією.

Як приклад експерт Соседка Елена навела банки, які довгий час асоціювалися у споживачів виключно із суровими установами — з броньованими дверима, охороною на вході та касиром у маленькому віконці, для спілкування з яким потрібно було 20 хвилин відстояти у черзі. Також доводилося підписувати безліч папірців. А відтепер усі питання з банком можна вирішити у дистанційному режимі.

Нагадаємо, що раніше Елена Соседка повідомляла, що сьогодні фінансові установи, які хочуть вижити й залучити нових клієнтів, повністю змінили підхід до роботи. Сучасному банку сьогодні не потрібно мати велику кількість відділень, оскільки основні послуги споживач може отримати за допомогою комп'ютера або смартфона.

Олена Сосєдка, Елена Соседка