Новини та статті

Дослідження The Channel Company: коронавірус викликав зростання попиту на ІТ

Локдаун у США, коли 265 мільйонів американців в 32 штатах змушені були залишатися вдома, викликав зростання продажів засобів віддаленої роботи і, як результат, дефіцит товарів, зокрема, ноутбуків і настільних ПК.

Про це свідчить опитування постачальників рішень і відповідальних за ІТ в організаціях, яке провела The Channel Company (США).

71% постачальників керованих послуг і 49% системних інтеграторів відповіли, що спостерігають пік запитів на покупку продуктів і послуг для роботи з дому через пандемію. Ці цифри підтверджують і закупівельники ІТ: 52% професіоналів ІТ в середньому сегменті відповіли, що збільшили витрати на ІТ, щоб швидко вибудувати рішення для віддаленої роботи співробітників. При цьому 66% повідомили, що їх компанії зіткнулися з піком потреб в ІТ для підтримки роботи співробітників з дому в умовах пандемії.

Криза створює підвищений попит на всі види обладнання і ПЗ, від настільних ПК і ноутбуків до серверів, СЗД і мережевого обладнання, а також хмарних послуг. «Це цілий потік нових продуктів і обладнання, що йдуть на підтримку нового мобільного персоналу, від пристроїв для самих користувачів до архівування, зберігання та інфраструктури в організаціях, щоб забезпечити безпроблемну і захищену роботу з дому», — коментує керуючий The Channel Company Боб Скеллі (Bob Skelley).

Термінове налагодження інфраструктури для віддаленої роботи привело до значного дефіциту постачань в рамках усієї ІТ-екосистеми, особливо це торкнулося настільних ПК, ноутбуків і моніторів.

Постачальники керованих послуг говорять, що спостерігають пік попиту на засоби дистанційного адміністрування, мобільні пристрої і ноутбуки, хмарні послуги, технології безпеки / безперебійності бізнесу та мережеве обладнання — і цей бум триватиме близько трьох місяців, а може й довше. Інвестиції у віддалену роботу триватимуть не один квартал, оскільки компанії зіткнуться з «незворотною зміною» в культурі праці. «Те, що ми зараз спостерігаємо, — лише верхівка айсберга, — говорить Скеллі. — Ми побачимо набагато більше інвестицій в досягнення та інновації в ІТ, щоб краще підготувати компанії до роботи з мобільним персоналом. Я вважаю, ця криза буде мати далекосяжні наслідки, підштовхуючи інвестиції в мобільну інфраструктуру протягом багатьох наступних кварталів».

Intecracy Group, The Channel Company, Дослідження, коронавірус